gallery/____impro-1-onewebmedia-Ilse_Jans

Ilse Jans (°1974)

 

 

Mijn basisopleidingen voltooide ik in Leuven: Klinische Psychologie (1998) en Familiale en Seksuologische Wetenschappen (2000).

 

Later heb ik nog een aantal - korte of lange - opleidingen gevolgd:

- relatie- en gezinstherapie (4-jarige opleiding)

- palliatieve zorg

- oncopsychologie

- rouw bij volwassenen

- rouw, verlies en emotionele pijn bij kinderen en jongeren

 

Opleidingen zijn voor mij belangrijk, niet alleen om bij te blijven, maar om als mens en als therapeut ook te blijven groeien.

 

Als kind noemden ze mij al ‘een kleine filosoof’. Ik dacht veel na over de grote en kleine vragen van het leven. Over de zin van het leven, vanwaar alles komt en waarnaartoe alles leidt. Naarmate ik ouder werd, groeide ook mijn aandacht voor mensen, kleine én grote mensen. Waarom zijn we wie we zijn? Doen we wat we doen? Welk verhaal draagt elk mens in zich? In welke relaties leven wij en wat betekenen die relaties voor ons? Hoe zit ons gezin, onze familie in elkaar? ....

 

Ik ben een denker, maar zeker ook een voeler. Ik leef me in, voel mee, ga mee in de ervaring staan, ben betrokken. Maar ik blijf wel standvastig, ook heftige emoties en pijn kan ik 'dragen'....

 

Dit geboeid zijn door mensen en hun verhaal, weerspiegelt zich in de professionele keuzes die ik tot nu toe gemaakt heb. Ik werkte 2 jaar bij Slachtofferhulp, 9 jaar in de palliatieve thuiszorg en 2 jaar in een ziekenhuis als oncopsychologe. Sinds 2004 werk ik als zelfstandige.

 

Gehuwd met Michiel, en mama van Maarten (16 jaar) en Sofie (14 jaar).

 

 

Erkenningsnummer Psychologencommissie:  742108310

Visumnummer FOD Volksgezondheid:  287476